lijn vlag
 
KBS De Zandberg
De leerlingen en leerkrachten van KBS De Zandberg in Breda hebben iets geweldigs voor ons gedaan. In april vierde deze basisschool haar 85-jarig bestaan en zij wilden Stichting Mucaa en de kinderen aan de Gotera Basisschool in Ethiopië graag laten delen in de feestvreugde.

Alle leerlingen ontwierpen daarom zelf postkaarten die ze daarna enthousiast gingen verkopen. En de opbrengst... daar zijn we nog steeds ondersteboven van. In totaal hebben de kinderen
€ 9.520,09 ingezameld met de kaartverkoop! Daarbij kregen we nog eens € 600,-. Dit bedrag had de school gewonnen tijdens de Singelloop voor het hoogste aantal deelnemers en wilden ze ook aan ons schenken.
Wij zijn KBS De Zandberg en al haar leerkrachten en leerlingen immens dankbaar voor hun prachtige initatief en inzet!
foto speeltuin gotera 1
SPEELTUIN IN GOTERA DANKZIJ KBS DE ZANDBERG
In april 2014 hielden de kinderen van KBS De Zandberg in Breda een inzamelingsactie. Ze ontwierpen zelf kaarten die ze enthousiast verkochten en met groot succes. De helft van de opbrengst moest gaan naar ons moestuinproject, maar voor de andere helft hadden de leerlingen uit Breda een heel mooi plan bedacht...

Zij vonden dat er in Gotera ook een speeltuin moest komen, zodat de kinderen daar ook konden spelen en plezier konden hebben. Wij vonden dit zo’n prachtig initiatief, dat we dit met liefde wilden laten uitvoeren.
Eind 2014 werd de speeltuin aangelegd en daar wordt nu volop van genoten!
foto speeltuin gotera 2
Onze dank gaat uit naar alle kinderen van KBS De Zandberg, de leerkrachten en natuurlijk aan alle kopers van de kaarten!
een lesje engels in gotera
We laten u graag even meegenieten van een Engelse les op de Gotera Lelistu Basisschool. Deze school konden we dankzij de steun van al onze donateurs in september 2013 openen. Hier de vijfde klas vol trotse en leergierige leerlingen. (gefilmd november 2014)
foto gunst uit de kunst
Gunst uit de Kunst geslaagd
Op 14 september 2014 vond ons allereerste benefiet ‘Gunst uit de Kunst’ plaats en wat was het een succes!. Op het schitterende landgoed Luchtenburg mochten we een kunstroute uitzetten met kunstwerken van dertig geweldige kunstenaars, waaronder Chris Tap, Marianne Nearebout en Rik Felderhof, Loes van Delft, kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas, Dick Fluitsma en fotograaf Reinout van den Bergh.

Wij waren intens gelukkig met de opkomst, want de route werd door meer dan 600 bezoekers bewandeld en bewonderd. Er werd genoten van hapjes, drankjes en prachtige muziek van Pim van Ginneken en Sam Knoop en van het straattheater ‘Plankvast’.
Zelfs de weergoden zaten ons mee en er werd gepicknickt en geborreld op het gras en op het terras en het sfeertje was kunstzinnig relaxed.
foto Gunst uit de kunst 2
water
water in de pijpleiding
Dankzij de bijzondere bijdragen van sponsors zoals Share4More en de steun van onze donateurs zijn we rond met de financiering voor de watervoorziening in Gotera!

In eerste instantie wilden we een waterput laten slaan, waaruit voldoende water gewonnen kon worden voor de bevolking in Gotera. Na overleg met de overheid zijn we nu echter tot een veel mooier plan gekomen...
Gotera ligt op een heuvel en na bodemonderzoek blijkt aan de andere kant van de heuvel een bron te liggen die niet alleen voldoende water geeft voor Gotera, maar ook voor de omliggende gebieden. Met het aanleggen van een waterleiding vanaf dit punt worden daarmee in plaats van de 2000 mensen in Gotera, duizenden mensen meer geholpen aan schoon water.

De graafwerkzaamheden en de aanleg van de kilometers leiding die hiervoor nodig zijn, is duurder dan het slaan van de waterput, maar de regering in Ethiopië wil graag met ons samenwerken hierin en neemt het overige deel van de kosten voor rekening. We moeten er iets langer op wachten, omdat het budget hiervoor door de regering vrijgegeven moet worden, maar als alles volgens plan verloopt gaan de werkzaamheden in juli 2015 van start en stroomt er dit jaar nog schoon water door meerdere watertappunten in Gotera.
foto etalage boschstraat
Expositie in etalages Boschsstraat
Dankzij de organisatie ‘Oog en Blik’ mochten we nog even doorgaan met exposeren voor Gunst uit de Kunst. Zij boden ons voor in de maand november 2014 een prachtige etalage aan aan de Boschstraat 65 in Breda.
Ook hieraan werkte weer een aantal geweldige kunstenaars mee. We mochten werken aanbieden Dick Fluitsma, Maud Quaedvlieg, Else Ringnalda, Cor Dam, Sylvia Thijssen, Vonne Hoefsloot, Maud Masselink en de fotografen Dan Cretu en Sjan Maas. Ook deze werken mochten geveild worden en dat hebben we dit keer online gedaan.

Wij danken alle kopers en bieders en natuurlijk alle kunstenaars voor hun deelname, Oog en Blik voor de expositieruimte én Brainstorm en Concept voor de hulp aan de website. Wij zijn heel blij met de opbrengst, die besteed gaat worden aan ons moestuinproject in Gotera.
Aan het einde van de dag vond de veiling plaats, want we alle getoonde kunstwerken mochten van de kunstenaars worden geveild voor het goede doel.

In totaal heeft dit benefiet ons meer dan 12.000 euro opgeleverd en wij zijn iedereen; alle kunstenaars, bezoekers, vrijwilligers en kopers enorm dankbaar voor hun bijdrage.

Wat ons betreft doen we deze prachtige dag graag nog een keertje over. We laten het u weten als we weer een datum hebben...